Solkysten Old English Sheepdog - Agility er gøy
990
post-template-default,single,single-post,postid-990,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Agility er gøy

Agility er gøy. Foto: Jenni Niittylä.

Mønet er et av hinderene som skal passeres på agilitybanen. Foto: Jenni Niittylä.

Det er stilig å se en hund gjøre slalom på agilitybanen. Foto: Jenni Niittylä.

Agility er en hundesport som kommer fra England. Det er en spennende og fartsfylt sport, der både hund og fører skal samarbeide og ha god kontakt for å lykkes.

Sporten har sin opprinnelse fra verdens største hundeutstilling, Crufts, der den ble vist offentlig for første gang i 1978. I Norge ble agility godkjent som konkuranseform av Norsk Kennel Klub den 27. januar 1986. Siden har agility vært den raskest voksende sporten for hunder i hele verden, også i Norge.

På agilitybanen skal hunden lære seg å beherske en rekke ulike hindre. Det er hoppehindre, slalom, tunnel, pølse, hjul, lengdehopp, bord, møne, vippe og stige. Her vil hunden din snart finne flere favoritter.

Det krever mye trening for å bli god. Men det er en flott måte å aktivisere hunden og seg selv på. Start gjerne på et nybegynnerkurs i din hundeklubb og finn ut hvor gøy det er.

De fleste hunder ser ut til å elske det – Old English Sheepdogs er intet unntak. Du trenger faktisk ikke mere enn to bruskasser og en stokk for å lage et hopphinder. Kjøper du en billlig tunnel i en lekebutikk, så er dere i gang. Skistaver eller gjerdestolper av plast blir perfekt for slalom.

Hvis man surfer på nettet finner man av og til en og annen OES som driver med agility. Men det er ikke så mange. Se på denne YouTube-snutten, så ser du jo at det faktisk går an. Ser det ikke gøy ut?

Leave a reply