Solkysten Old English Sheepdog - Dans med din OES
1012
post-template-default,single,single-post,postid-1012,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Dans med din OES

Gabriele og Ceccy danser.

Sessa og Dusty (Blue Berry’s Harvest Moon) i aksjon. (Foto: Jørgen Brieghel.)

Freestyle, Heelwork to Music eller Dog Dancing som sporten også kalles, er kreativ lydighet til musikk der hund og eier viser frem innlærte triks. Det er en fin aktivitet og det begynner også å bli mulig å konkurrere her i landet, slik det har vært i utlandet i flere år. Triksene kan være alt fra rygging, hopp, gå sidelengs, stå, snurr, slalom mellom beina, kryp, bamse sitting og sirkler på utallige måter.

Sporten passer for folk og hunder i alle aldere. I denne sporten kan man tilpasse trening etter hundens og sitt eget tempo. Tren litt hver dag, øv på momenter og sett sammen et program. Hunden din vil elsker oppmerkesomheten og det å få være i sentrum. Se på denne videoen. Det ser enkelt ut, men det er mange momenter så det må nok en del trening til å kopiere det.

En sheepdog kan selvfølgelig også lære seg å danse. Se bare på Gabriele Wagner og hennes Old English Sheepdog Cessy i Tyskland. La deg inspirere av flere herlige videoer. Du finner også mer info og bilder om treningsmetoder på deres flotte side Dancing Bobtail.

I Danmark holder Sessa Gisselfeldt og Henriette Trimarchi aktivt på med freestyle. De holdt en flott freestyle oppvisning med hundene Dusty og Rosa på den Danske Klubbens Juleutstilling i Køge. Se dem i aksjon.

Gå ut og tren, mens det ennå kribler i danse foten! Klarer du å lære hunden din et triks eller en liten freestyle dans? Solkysten kommer tilbake med flere freestyle tips.

Relaterte linker

Verdens beste i freestyle
Norsk Freestyleforening
Dancing Bobtail

Leave a reply