Solkysten Old English Sheepdog - Tips til valg av hundenavn
1026
post-template-default,single,single-post,postid-1026,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Tips til valg av hundenavn

Les våre tips til valg av rett hundenavn til din valp.

Old English Sheepdogen Bongo har et navn med to stavelser.

Se linkesamlingene med hundenavn for mange gode tips.

Et hundenavn bør bestå av to stavelser. Et navn med flere stavelser er mer tungvint for både hund og eier. Hundekommandoer består ofte av en stavelses ord slik som «sitt», «bli» og «dekk». Derfor et det lurt å ha et navn som består av to stavelser for å skille dem fra hverandre.

Hundeinstruktører anbefaler ofte endelsene -i, -o og -a til hundenavn. Navnene med disse endelsene er nemlig mye lettere å si med en positiv stemme. Eksempler på slike hundenavn er Chilli, Milo og Toya.

Typiske navn til en Old English Sheepdog er Bamse, Sheeba, Shaggy, Hårek, Digby, Barney, Labbetuss, Ulla, Bobby og Bob. Mange av navnene gis ofte etter utseende eller kjente figurer. En sheepdog vil jo alltid være midtpunktet i huset, så hvorfor ikke kalle valpen for Onsdag?

Samlinger av hundenavn

Det finnes uttallige sider med hundenavn på nettet. Her gir vi deg noen eksempler på sider som er verdt å besøke.

Canis
Agria
Puppydogweb
Danske hundenavn
15000 dognames
Dogbreedz

Leave a reply