Solkysten Old English Sheepdog - Møt sheepdogen Farley
978
post-template-default,single,single-post,postid-978,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Møt sheepdogen Farley

Farley fra tegneserien «For Better or For Worse». Lynn Johnston som skapte tegneserien hadde også sin egen OES.

Farley er en del av familien Patterson.

Tegneserien startet september 1979 og ble avsluttet 30. august 2008. Serien ”For Better or For Worse” handler om familien Patterson og vennene deres. Pattersons første hund var en Old English Sheepdog ved navn Farley. Som modell hadde Lynn Johnston sin egen hund av samme rase. Denne hunden het også Farley og var oppkalt etter den kjente kanadiske forfatteren Farley Mowat.

Farleys død kom overraskende på mange. Etter som handlingen i serien forløp i virkelig tid begynte Farley å bli virkelig gammel. Da han var 14 år gammel holdt April Patterson på å drukne og Farley fikk hjerteattakk og døde etter å ha reddet April fra det kalde vannet. Døden hans skapte mange reaksjoner fra seerne og forfatteren mottok ikke mindre enn 2500 brev fra fansen. Senere ble Edgar som var sønn av Farley familiens nye hund.

I dag finnes Farley stiftelsen som hjelper fattige pensjonister med veterinærregninger for kjæledyrene deres.

Tegneserier

Både i tegneserien og i tegnefilmene er det mye typisk sheepdog adferd på godt og vondt:

Tegneserie med Farley 1
Tegneserie med Farley 2
Tegneserie med Farley 3
Tegneserie med Farley 4

Tegnefilm episoden «Eggnog and Nutmeg»:

Tegnefilm episoden «Three and Sympathy»:

Leave a reply