Solkysten Old English Sheepdog - Alternativt børstebord
1087
post-template-default,single,single-post,postid-1087,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Alternativt børstebord

Illustrasjonsfoto av arbeidsbenk som egner seg godt som børstebord til en Old English Sheepdog. Kan kjøpes på Biltema, art.nr.: 20-027.

Livet med en Old English Sheepdog innebærer utallige timers børsting, uansett om du har en utstillingshund eller en hverdagshund. Et ”must” for ryggen er et godt børstebord. De trimmebordene som er å få kjøpt i dyreutstyrsbutikker er relativt dyre; et kort søk på nettet gir priser på 2-2.500,- (hhv. uten og med hjul) for et bord beregnet på store hunder. Mange av oss synes det er i dyreste laget. Da kan det være greit å vite at det finnes langt billigere alternativer!

Løsning er å gå til innkjøp av en arbeidsbenk som selges hos Biltema i verkøyavdelingen til 399 kr. Arbeidsbenkens artikkelnummer er 20-027. Bordet er sammenleggbart og har håndtak i den ene langsiden, så det er relativt greit å bære og å stue vekk. Målene er 120 x 60 cm, – bortimot perfekt for en OES. Høyden er 84 cm; noe som rett og slett gjør underverker for ryggen! Beina ”låses” fast på den ene siden i oppslått tilstand for å sikre stabilitet.

På pluss-siden: Først og fremst den uslåelige prisen. Dernest er bordet stødig og arbeidshøyden er veldig ryggvennlig. Det er heller ikke for høyt for hunden å hoppe opp (har du en hund som ikke er så glad i å ta sats, kan du jo alltid sette en benk mellom, som et mellomtrinn). Praktisk i og med at det kan slås sammen og stues vekk og tar minimalt med plass i sammenslått tilstand. Går greit inn i bilen og dessuten billig nok til at man kan ha et ekstra bord stående på hytta eller lignende.

På minus-siden: Bordet har ingen anti-sklioverflate. Dette kompenseres imidlertid lett ved å legge et teppe med antiskliunderlag på bordet. Bordet ville vært enklere å bære om beina kunne låses i sammenleggbar tilstand. I oppslått tilstand ville bordet dessuten vært enda stødigere dersom beina kunne låses på begge sider.

Bordet er relativt tungt. Det er en fordel for stabiliteten, men gjør det til et bord som ikke er praktisk å bære med seg veldig mye rundt omkring!

På en skala fra 0-10:
Som et hjemme/hytte/fritidsprodukt: 9+
Som et kombinert hjemme/utstillingsprodukt: 6-7

Leave a reply