Solkysten Old English Sheepdog - Eventyrfilmen Labyrinth
1121
post-template-default,single,single-post,postid-1121,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Eventyrfilmen Labyrinth

Eventyrfilmen Labyrinth fra 1986 med David Bowie og Jennifer Connelly.

I filmen får vi se Old English Sheepdogene Merlin og Ambrosius.

Familiefilmen Labyrinth fra 1986 inneholder en kombinasjon av musikk, eventyr, komedie og fantasi. Sarah Williams spilt av Jennifer Connelly, er en tenåring med en lystig fantasi. Hun drømmer at hun må redde sin lillebror, Toby fra The Goblin King som spilles av David Bowie. For å redde broren må hun gjennom en stor og villedende labyrint, der det lurer forferdelige skikkelser og ukjente farer.

Hundene i Labyrinth filmen, Merlin og Ambrosius spilles av to flotte Old English Sheepdogs. Merlin er Sarah sin hund. Inne i labyrinten dukker, eventyrhunden Ambrosius opp. Han er med og hjelper henne gjennom labyrinten.

Begge sheepdogene som er med i filmen var eiet av engelske Ann Hodgson fra Ragglebarn kennel. Det tok lang tid fra planleggingen av filmen til det endelig ble klart for innspilling. Dermed ble Ann sin første hund Cinderwood Sweet Genevieve of Ragglebarn «Cindy» for gammel til å gjøre alt som filmen bød på. Hun var da 10 år gammel.

Ann måtte derfor også trene opp Ragglebarn Silver Sonnet «Effie». Hun ble trent til å balansere på høye steiner og lignende. Effie var forsikret for £ 1 million da hun gikk over ravinen med dukken på ryggen, den veide ca 6 kg og med sadel ble det 8 kg.

Filmingen med hundene tok ca. 4 måneder og det kjedelige var at David Bowie aldri var på settet samtidig, så Ann fikk aldri møtt ham. Da filmen kom på kino ble Effie kjendis. Hun var med på BBC sitt barneprogram kalt Blue Peter. Ann og Effie gjorde også mye for veldedighet i etterkant av filmen.

Se traileren til filmen her:

Leave a reply