Solkysten Old English Sheepdog - Helseinfo om OES i Norden
1124
post-template-default,single,single-post,postid-1124,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Helseinfo om OES i Norden

All info om OES i Norden er samlet i kennel klubbenes databasene.

Finn ut info om din OES, dens søsken og slektninger.

Alt av stamtavler, helseinfo og utstillingsresultater finnes i de fire nordiske OES databasene.

Sheepdog-verden blir stadig mindre og flere hunder importeres. Derfor kan det være svært interessant å gjøre seg kjent i alle de nordiske databasene og søke etter informasjon.

I alle de nordiske databasene kan man lett finne stamtavler og klikke seg videre til forfedre og søsken. Sunnhet og helseresultater til hunder og valpekull er også lette å finne. Helseresultater som registres er blant annet HD, AA og øyne.

Alle de nordiske databasene har en egen ”update” seksjon hvor man kan lese siste nytt av resultater. I de fire forskjellige databasene blir også alle utstillinger med resultater lagt ut.

Databaser for OES i Norden

Danmark
Hundeweb.dk

Finland
KoiraNet

Norge
Dogweb.no

Sverige
Hunddata og avelsdata

Den svenske og finske databaser er tilgjengelig for alle på nettet. Et stort minus ved den danske og norske databasene er at de kun er tilgjengelige for medlemmer av henholdsvis DKK og NKK. Dette gjør dem lukket og utilgjengelige for mange som kunne hatt stor nytte av dem.

Med all den teknologien som finnes virker det litt unødvendig at alle de nordiske landene har hver sin database. Et samarbeid på denne fronten ville bare gjort hunde-Norden enda bedre.

I dag har en vanlig Old English Sheepdog i Norge både nære svenske, danske og finske slektninger. F.eks vil en svenskfødt hund som bor i Norge registreres med HD resultat kun i Norge der den røntges og ikke i sitt hjemland. Dette gjør at databasene blir svært mangelfulle og at statistikker som lages ikke blir korrekte.

Leave a reply