Solkysten Old English Sheepdog - Labbetuss fra Barne-TV
1051
post-template-default,single,single-post,postid-1051,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Labbetuss fra Barne-TV

Vibeke og Geir med en ekte Old English Sheepdog på fanget.

Labbetuss og Vibeke feirer bursdag.

Smitt og Smule var også en del av programmet.

Labbetuss vekker mange gode minner rundt om i de norske hjem. Hunden Labbetuss ble kjent igjennom Barne-TV programmet «tre-fire-fem» for de minste på NRK. Programmet ble veldig populært og gikk på TV fra 1982 til 1984. Inne i Labbetuss var skuespiller Geir Børresen som også er kjent for rollen som Max Mekker i Sesam Stasjon.

Geir Børresen forteller i et intervju til P4: «Labbetuss var egentlig en ekte hund, men det var umulig å få den til å oppføre seg som vi ville – derfor måtte jeg steppe inn».

Labbetuss sine venner var også med i Barne-TV programmet. Det var programlederne Vibeke Sæther og Halvdan Sivertsen, samt figurene Smitt og Smule som ble spilt av Åsmund Huser.

Figuren Labbetuss forestiller en Old English Sheepdog. Geir Børresen spiller utrolig bra, slik at Labbetuss virkelig har mange rasetupiske trekk. Serien gjorde Old English Sheepdogen veldig populær på 80-tallet, noe som gjorde at ventelistene var lange tiltross for at det på 80-tallet ble født mere valper enn noen gang.

<å>Se igjen den klassiske bursdagsepisoden. Her synges den kjente og populære sangen ”Labbetuss har bursdag”. Sangen finner man også på Halvdan Sivertsen sin barneplaten Labbtussviser som kom ut i 1983. Platen inneholdt 11 sanger med Labbetuss og bla hans egen tannpussevise.

Leave a reply