Solkysten Old English Sheepdog - Sheepdogens 5 om dagen
1198
post-template-default,single,single-post,postid-1198,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Sheepdogens 5 om dagen

Gå på tur med din Old English Sheepdog i nye og kjente omgivelser Varier turgåingen.

Hjernetrim og aktivisering er viktig foe en Old English Sheepdog.

Klapp og kos er det beste en Old English Sheepdog vet.

Ved å gi din Old English Sheepdog et aktivt liv der du styrer det meste av aktiviteten, kan du forebygge fremtidige problemer i hundeholdet. Gjennom å gi hunden utløp for energien sin på et positivt vis, vil forholdet mellom deg og din hund også bedres. Her er et forslag til fem om dagen, ikke frukt og grønt, men aktivitet på en sheepdogs premisser.

Fysisk trening

Gå en times tur med sheepdogen din hver dag. Legg gjerne inn en lengre tur i uka. Varier turgåingen i skog, eng, mark, vei og i ulent terreng. Kom i form ved å jogge med hunden. Sykling er også bra for hunder over 1 år. Miljøtrening er bra, gå en tur i uvant miljø. Dette er spesielt viktig minst en gang i uken for valper og unghunder.

Hjernetrim og aktivisering

La hunden bryne seg på godbitsøk i hagen. Kast godbiter i gresset eller gjem dem inni en spesiallaget ball. Legg et lite pølsespor i skogen. Forskjellige balanseøvelser på veltede trestammer i skogen og hoppe på steiner. En ren lekeøkt med drakamp eller ballkasting er også topp. Problemløsning ved at noen gjemmer seg i skogen eller å gjemme en leke som hunden skal finne. Lek med andre hunder er også noe de fleste hunder setter stor pris på.

Triks og lydighet

Lær hunden gøyale triks som «rulle rundt», «krype», «sitte bamse» og «ligg død». Lydighetsøvelser og hverdagslydighet med sitt, dekk, bli, på plass er noe alle hunder har godt av å trene på en gang i mellom. Innkalling er en øvelse alle bør kunne. Husk å vær positiv på treningen. Ros og belønn hunden din med de beste godbitene eller lekene den vet om.

Klapp, kos og stell

Klapp og kos er det beste en Old English Sheepdog vet. Man kan også kose med hunden mens den blir børstet, får sin daglige stell. Gjør børstingen til en hyggestund. Husk også at poter, tenner og ører trenger ettersyn. Sett på favorittmuiskken og lag en kosestund.

Godbiter

Gjør din Old English Sheepdog ekstra glad. La sheepdogen din få noe å gnage på hver dag. Gi den en gulrot, brødskalk, margbein, griseøre eller en hudpinne.

Leave a reply