Solkysten Old English Sheepdog - Nytt teststed for PCD
1283
post-template-default,single,single-post,postid-1283,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nytt teststed for PCD

PCD testing foretaes nå av laboratoriet Antagene i Frankrike.

Universitetet i Liège i Belgia som hittil har forsket på PCD (Primary Ciliary Dyskinesia) og foretatt alle analyser, har nå overlatt videre testing av hunder for PCD til Antagene. Det er et Europeisk laboratorium i Frankrike som har spesialisert seg på DNA testing av hunder og katter.

Primary Ciliary Dyskinesia (PCD) er et arvelig avvik som går på strukturen og funksjonen til flimmerhårene i luftveiene og andre steder i kroppen. Det er en lidelse som vil føre til at små valper begynner å hoste, pipe i brystet, nyse og etter hvert utvikle kronisk bronkitt før de tilslutt dør.

Det er foreløpig grunn til å tro at så mange som 15 – 20 % av Old English Sheepdogs er bærer av PCD. Ved å teste alle avlsdyrene kan man forhindre at defekte gener sprer seg og dermed at sykdommen skaper ytterlige problemer i rasen.

Du får tilsendt et gratis kit for DNA testingen ved henvendelse til Antagene eller på telefon 33 4 37 49 90 03 (09.00 – 12.00 og 14.00-17.30). Prøven tas ved et munnskrap. En veterinær skal foreta selve prøvetakingen og innsendingen. Du kan få resultat for både PCD og MDR1 hvis du ønsker. Det koster 73€ for PCD og 65€ for MDR1. Les mer om hvordan prøven taes og sendes inn her.

Mer om PCD fra Antagene her.

Leave a reply