Solkysten Old English Sheepdog - Reise med hund fra EU
1310
post-template-default,single,single-post,postid-1310,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Reise med hund fra EU

To Old English Sheepdog som begge nå er klare for reise 21 dager etter rabiesvaksinering.

Endringene i reglene gjelder for privat innførsel av hund, katt og ilder til Norge. Det vil ha konsekvenser for deg som har dyr som kommer til Norge fra et EU/EØS-land eller et listeført tredjeland.

De grunnleggende kravene for dokumentasjon, pass og grensekontroll endres ikke. Informasjon om navnet til dyrets eier, dyrets ID-merking, rabiesvaksinasjon og behandling mot bendelorm skal være dokumentert i et EU-godkjent pass eller et veterinærsertifikat som skal undertegnes av offentlig veterinær i avsenderlandet.

Dyret skal være vaksinert mot rabies iht. vaksineprodusentens anbefaling (vanligvis tidligst når det er tre måneder gammelt), men kan nå innføres 21 dager etter vaksineringen. Merk at kravet om rabiesvaksinering også skal gjelde ved innførsel fra rabiesfrie stater (som Storbritannia og Irland), men ikke fra Sverige.

Hunden og katten skal være fortsatt værfe behandlet mot bendelorm – Echinococcus multilocularis med godkjent preparat (for eksempel praziquantel eller epsiprantel) i løpet av de siste 10 dagene før innførsel. Denne behandlingen skal gjentas i løpet av de første 7 dager etter innførsel til Norge.

Før du reiser kan du lese informasjonen fra Mattilsynet her.

Leave a reply