Solkysten Old English Sheepdog - Puss også hundens tenner
1331
post-template-default,single,single-post,postid-1331,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Puss også hundens tenner

Slik kan hundens tenner bli hvis tannstein aldri fjernes.

Røntgenbildet viser en tannbyll ved tannens røtter. Det er svært viktig å få behandlet dette.

Her er tannstein fjernet og hunden kan smile med hvite friske tenner.

Mange hunder går rundt med kroniske smerter uten at eieren er klar over dette. Symptomer på tannsykdom kan være dårlig ånde, blødninger i tannkjøttet, endret adferd og spisevaner, løse tenner eller sikling. Tannstein bør fjernes hos dyrlegen, som også vil sjekke tennene med røntgen. Det bør tas røntgen av hundens tenner hvert år fra de fyller to år.

Forebyggende tannstell

Det er utrolig viktig for helsen til hunden din å unngå tannstein og tannkjøttbetennelse. Bakterier fra infeksjoner rundt tennene spres i blodet hver gang hunden tygger og kan sette seg på nyrer og hjerteklaffer og forårsake alvorlig sykdom. Hunden får tannstein 3 ganger fortere enn mennesker og det er derfor viktig å fjerne det myke plakket på tennene daglig.

Du bruker en vanlig tannbørste og vann, men kan også bruke tannpasta beregnet på hunder. I tillegg kan man bruke en klorhexidin gel. Med litt trening, ros og en godbit er det ikke vanskelig å lære hunden å pusse tennene. Konsentrer deg om utsiden av tennene hele veien rundt. Det tar ikke mer enn ½ minutt pr dag.

Hunden kan gjerne få Dentastix, men dette er bare et supplement til tannbørsten. Det erstatter ikke effekten av mekanisk børsting av tennene.

Hvis hunden din allerede har tannstein bør du få dette fjernet og tennene sjekket hos en dyrlege som har utdannet seg spesielt på tenner. De bruker ultralyd til å fjerne tannsteinen slik at tennene blir glatte og hunden din får et filmstjernesmil. Da er det bare for deg å vedlikeholde det med en liten tannpuss hver dag.

Din hunds helse kan være avhengig av at du lager deg en god rutine på å pusse tennene.

Leave a reply