Solkysten Old English Sheepdog - Nye norske grenseregler
1344
post-template-default,single,single-post,postid-1344,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nye norske grenseregler

Det er 25.02.2013 fastsatt endringer i reglene for innførsel av hund, katt og ilder til Norge. Endringene trer i kraft 1. mai 2013. Det er særlig reglene om behandling mot revens dvergbendelorm, reglene om innførsel av hunder fra Sverige og reglene om innførsel av hunder, katter og ildere fra tredjeland som er endret. Bakgrunnen for endringene er blant annet at man på denne måten forsøker å unngå smitte av dvergbendelorm til Norge.

Endringene medfører nye krav til behandling av hunder som innføres til Norge fra alle andre land enn Finland, Storbritannia, Irland og Malta. Reglene gjelder nå altså også norske hunder som reiser tur/retur Sverige. Hundene skal behandles mot bendelormen Echinococcus multilocularis 24 – 120 timer før ankomst. Behandlingen skal foretas av veterinær med et godkjent preparat og dokumenteres i hundens pass eller helsesertifikat, det er også krav om id-merking. Ved korte utenlandsopphold kan behandlingen foretas hos veterinær i Norge før utreise.

Som alternativ til behandling 24 – 120 timer før innreise, kan hunder gjennomgå et behandlingsopplegg som innebærer at de behandles mot bendelorm minst to ganger med maksimum 28 dagers intervall før første innreise til Norge. Deretter behandles de minst hver 28. dag. Dette alternativet kan være hensiktsmessig for de som reiser ofte.

Leave a reply