Solkysten Old English Sheepdog - PCD inn i The Kennel Club
1345
post-template-default,single,single-post,postid-1345,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

PCD inn i The Kennel Club

Rasens hjemland tar PCD på alvor.

I rasens hjemland England, har The Kennel Club i samråd med The Old English Sheepdog breed health coordinator og landets raseklubber nylig besluttet at det offisielle helseprogrammet også skal omfatte primary ciliary dyskinesia (PCD) for rasen.

DNA prøver av hundene kan enten sendes til Antagene i Frankrike eller til Genomia i Tjekkia. Selv om testresultatene ikke blir sendt direkte til The Kennel Club, kan man likevel få dem registrert der, ved selv å sende inn en kopi av resultatet. Resultatene vil bli registrert og lagt inn slik at de kommer med i the Breed Records Supplement og de vil være på alle nye registrerings sertifikater. De blir også å finne på the Health Test Result på The Kennel Club hjemmeside. Man kan gratis få nytt registreringsbevis med PCD resultatet påført.

The Kennel Club fortsetter å samarbeide med breed health coordinator og alle raseklubbene for å forbedre helsen til rasehunder.

Leave a reply