Solkysten Old English Sheepdog - Høsten er sopptid
1048
post-template-default,single,single-post,postid-1048,single-format-standard,wp-featherlight-captions,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Høsten er sopptid

Old English Sheepdogen Spiky gleder seg til flere soppturer.

Høsten blir ikke den samme uten OES og sopptur.

Soppkurven er full.

Sommeren er definitivt over, men det er ingen grunn til å sture! Høsten med sine vakre farger og oppheving av båndtvangsperioden innbyr til deilige turer i skog og mark. Ønsker du noe mer mål og mening med skogsturen anbefales sterkt å benytte anledningen til å lete etter sopp.

Ekstra morsomt kan det være å kombinere matauk og hundetrening. Alle hunder kan lære å søke etter sopp. Dette er en glimrende måte å finne mer sopp på samtidig som hunden får hjernetrim! Mange hundeskoler arrangerer kurs i soppsøk, men du kan også trene på egenhånd.

En enkel systematisk måte å trene hunden i kantarellsøk beskrives i boken «Kantarellsøk med hund» (fås kjøpt på www.canis.no). Metoden er selvfølgelig anvendelig til all slags soppsøk, men lær hunden én sopp av gangen!

Det er mange gode sopparter å finne; de beste og sikreste er ulike typer kantareller (gule kantareller, traktkantareller og trompetkantareller), men både piggsopp, steinsopp og ulike risker smaker også nydelig. Det å finne gul kantarell er dog som å finne gull i skogen! Fordelen med kantarellene er at de er lette å gjenkjenne samtidig som de svært sjelden angripes av mark. Traktkantarellen er dessuten en av de få soppartene som tåler frost. Man kan oppleve å plukke stivfrossen traktkatarell med snø på, de smaker fortsatt utmerket!

Kjøp gjerne en enkel soppguide («Sikre sopper» anbefales, den både viser gode bilder av utmerket matsopp og bilder av de mindre gode eller uspiselig soppene man kan forveksle dem med). De fås kjøpt i de fleste bokhandler. Konferer også med en soppkjenner eller gå til din lokale soppkontroll til du er helt sikker selv.

Vi ønsker deg en god tur med hunden, blant høstløv og sopp.

Leave a reply