Dark Light

Solkysten ble invitert på nyttårstreff i Strømstad og kl 11.30 var de fleste på plass i hagen rundt gjestehuset. Og hvilken gjeng vi var. 23 hunder i alle aldre og deres 32 stolte eiere. Det største treffet noen sinne. Ekstra moro at det var barn med denne gangen. Barn som nettopp har fått sin første Sheepdog valp.

Gjørmebaderen Ronja.
Gjørmebaderen Ronja.

Hunder og mennesker hilste på hverandre og så var det klart for fri lek. Det er så vidunderlig å se 23 OESer i fri lek, og ikke så mye som et lite knurr. Helt utrolig.

Da de firbente hadde fått ut litt damp dro vi av gårde på skogstur. Alle gikk i bånd, bare ikke Ronja. Og jeg er helt sikker på at mammaen og pappaen angret seg for det. Ronja er nemlig av den typen som liker gjørmebad. Jo værre vannet luktet, jo bedre er det, mener Ronja og gjentok bedriften mange ganger med sann nytelse i blikket. Vi gikk en god og kupert tur og kom etter hver opp til et utsiktspunkt hvor man kan se nesten til Amerika. Ihvertfall langt inn i Norge. Der satte vi oss ned, nød naturen og ble bedre kjent med de vi ikke hadde truffet før. Og sola den skinte.

Misty lærte seg fort å gå gjennom tunellen.
Misty lærte seg fort å gå gjennom tunellen.

Vel hjemme igjen stod koldtbordet klart. Det ble en kulinarisk nytelse. Vi hadde alle fått beskjed om hva vi skulle ha med. Så her var det alt fra laks og annen sjømat til de lekreste kjøtt og pasta retter. Kaker, kaffe, sjokolade og brus kom på bordet senere på ettermiddagen.

Etter maten var det tid for agility og det er noe våre hunder elsker. Valpene var helt gale etter å løpe gjennom tunnelen. Unntatt Obelix og Elvis da, for de ville bare leke med hverandre. Det var fullt kjør i over en time. Lykkelige hunder overalt. Blide koselige mennesker som nød dagen i hundenes og hverandres selskap. Man blir så glad av å se lykkelige hunder som får boltre seg fritt sammen med artsfrender.

Etter seks timer og mens sola gikk ned tok vi farvel for denne gang. Men snart treffes vi igjen. Det vet jeg. Tusen takk for en herlig søndag i Sheepdogens navn.

Flere bilder fra treffet kan du se på YouTube her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts