Dark Light

En ren og pen Old English Sheepdog skal ut på tur.

Og ganske sølete etter turen.

Hjem fra tur er det frem med en bøtte lunket vann.

Den beste hjelpen mot å få altfor mye av sanden inn i huset, er å finne frem en bøtte lunket vann eller to når man kommer fra tur. Så putter du ett og ett ben oppi bøtten. Rist benet forsiktig og løft på pelsen slik at både sand og pinner flyter ut. Etterpå vries pelsen og beina tørkes med håndklær eller en plutoduk. Prøv å klemme mer enn du gnir, ellers lager du bare unødvendige floker.

Plutoduken er et fabelaktig redskap for å få sheepdogen din tørr. Plutoduken er nærmest som et håndkle, men har bedre oppsugingsevne og kan suge til seg utrolige mengder vann fra pelsen. Fordelen med denne duken er at man slipper å bruke to-tre håndklær på en hund – det holder med en duk. Du vrir den opp i vann slik at den blir fuktig. Deretter klemmer du vannet ut av pelsen med duken som du vrir opp innimellom. Duken er faktisk ganske praktisk å bruke på gulvet etterpå der sheepdogen har stått. Plutoduken fåes kjøpt i de fleste hundebutikker.

Det er lurt å holde pelsen mellom potene helt kortklippet. Da samler det seg ikke så mye sand der. Sand eller småstein mellom potene kan også være svært ubehagelig for hunden å gå på.

Endrer OESen din ganglanget i skogen? Sjekk om den han pinner i pelsen. Mange OES er ganske pysete og stopper for hver femte meter, andre bryr seg derimot ikke. Vet du at du har gått gjennom terreng med mye pinner bør du alltid sjekke gjennom pelsen når du kommer hjem.

God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts