Dark Light

Ved det daglige stellet av en Old English Sheepdog er det viktig å huske på å ta en titt i ørene. Mye hår i øregangene kan føre til at øregangene blir helt tette, noe som igjen kan føre til ørebetennelse. Derfor er det viktig at man med jevne mellomrom napper bort hårene i og rundt øregangen.

Det er naturlig at det produseres ørevoks hos hunder. Litt lysebrun voks er normalt i alle ører og virker til en viss grad beskyttende på huden i øret. Hvis du vender deg til å lukte i hundens ører, slik at du vet hvordan et normalt øre lukter, vil du fort oppdage om det er noe galt. En øket produksjon av ørevoks, slik at øregangen blir omgitt av mørk ørevoks henger ofte sammen med problemer som ørebetennelse eller soppinfeksjon.

For å forhindre at øregangen tetter seg napper vi regelmessig denne fri for hår. Det sier seg selv at floker i øregangen ikke er bra for hunden. Rene og pene ører vil naturlig nok øke hundens velvære. Syns du det er ekkelt å gjøre dette selv, må du få noen som kan det til å hjelpe eller vise deg. Ikke bare la det være. Bruk en pinsett, dine egne fingrer eller en ørenappetang. Gå aldri dypere inn i øret enn du kan se. Om du velger å bruke fingere, kan du ta litt kritt eller talkum på fingertuppene for å få godt grep på de litt fettede ørehårene. Ikke dryss pulver av noe slag inn i eller rundt øret, ta kun litt på fingertuppene. Napp forsiktig litt og litt hår om gangen.

Det er også viktig å gre ørene slik at hunden ikke får “tøffelører”. Hvis du holder ørene flokefri og får gredd av en del hår på ørene vil de ikke henge så tungt ned og det vil kommer mere luft til selve øret.

Hvis øret er veldig skittent kan det kanskje være på sin plass med en ørerens nede i ørekanalen. Ørerens fåes kjøpt hos veterinæren. Trekk ørelappen opp og litt ut mot siden og sprut øremiddelet forsiktig ned. Masser deretter forsiktig og tørk med en bomullsdott det som renner ut. Ørene bør også tørkes hver gang hunden har badet. Men bruk aldri bomullspinner ned i øregangen. De kan knekke, og du risikerer å presse en eventuell propp med ørevoks lenger ned i øregangen. Rundt øregangen kan du tørke vekk smuss og ørevoks med en sminkefjernerserviett eller en bomulls dott fuktet med ørerens.

Dersom det oppstår unormal lukt i ørene, eller hunden klør seg mot veggen eller rister unormalt mye på hodet bør du oppsøke en veterinær, slik at hunden kan få den nødvendige behandlingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts