Dark Light

Den 5.-7. september ble Årjang ennå en gang invadert av OES. Denne gangen med Solkystens første overnattingstreff. Det var også mulighet til å komme bare lørdag eller søndag. Basen for helgens treff var Campingen i Sommarvik, selvfølgelig. Det var stort fremmøte med 19 OES, puliene Gitte og Bianca samt golden valpen Nelli og deres til sammen 27 mennesker fordelt på 13 familier.

Har dagens Old English Sheepdog fortsatt gjeterinstinktene sine i behold?
Har dagens Old English Sheepdog fortsatt gjeterinstinktene sine i behold?

Partyteltet var gull verdt, da været var temmelig vått. Men med teltet som base og hyttene rundt, hygget vi oss både fredag, lørdag og søndag. Fredag var det grilling og muntert samvær til langt på natt.

Lørdag var vi invitert til Hanne, Vidar og Foxy på Engsgården. Vi startet med en tur der alle hundene gikk løse og flere tok seg noen skikkelige runder på engen. Det er utrolig å se hvordan hundene innordner seg hverandre. Det var også med fire OES valper på treffet som gikk på omgang for klapp og kos hele helgen. På Engsgården fikk vi også mulighet til å både ri islandshest og kjøre travhester, noe som var en ny opplevelse for de fleste.

Den overdådige Solkysten Lunsjen med varme og kalde retter, falt etterpå i smak hos en sulten forsamling. Etter maten var det tid for morsomme selskapsleker arrangert av Jorunn, vi gleder oss allerede til neste gang. Så kom det kaker, godis og kaffe på bordet og praten fortsatte om våre felles interesse, OESene. Senere var det igjen tid for lufting av hunder, der møte med den svenske elgen var en av attraksjonene. Dagen ble avsluttet med mer grilling, quiz og morsomme historier.

Gjeting har man snakket om helt siden den første turen på Jeløya i Moss. Endelig ble det en realitet. Og det store spørsmålet var: Har dagens Old English Sheepdog fortsatt gjeterinstinktene sine i behold? Vi fikk en demonstrasjon av den dyktige gjeterhunden Nelli som lystret alle kommandoer og nærmest stirret sauene i senk. Hun kunne skille saueflokken og også få noen av disse inn i en innhegning. Våre Old English Sheepdogs fikk etterpå prøve seg en og en. Innhegningen var i minste laget så utfoldelsen ble begrenset, derfor ble konklusjonen at Sheep i navnet stryker vi inntil videre, fra nå av “Old English Dog”.

Treffet ble avsluttet i parkeringshuset i Töcksfors med kaffe, mer kake og OESprat. Her ble det også delt ut flotte skjorter i premie til dyktig telt-rydder og for beste tobeinte innsats i gjeting.

Tusen takk til alle for en herlig helg, vi sees i oktober.

Se film fra Bjørn, Solsiden på tur til Årjäng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts