Dark Light

Solkystens 20. treff ble en kul tur med til sammen 15 Old English Sheepdog og mye sol på Norsk Folkemuseum på Bygdøy.

Stavkirken fra Gol
Stavkirken fra Gol

Det ble en solrik dag med flotte høstfarger på Folkemuseet. De 15 fremmøtte OES fra 13 familier og til sammen 30 eiere ble en ekstra attraksjon for andre turrister denne søndagen. Til sammen har 49 forskjellige OES vært med på Solkystens første 20 treff, og sammen med dem 94 tobente fra 40 familier. 13 hunder av andre raser har også vært med oss på tur.

Vi fikk oss en flott guidet tur gjennom det meste av Norges land. En tur som gikk fra fortid til nåtid blant museets 155 vakre bygninger. Vi startet i Gol med stavkirken og gikk gjennom Setesdal til Numedalstunet som viser bolighusets utvikling. I Valdres ble det lefsestopp før turen fortsatte gjennom Trøndelag til Hordaland, Jæren og Østerdalen. Vår guid, Marie hadde masse spennende å fortelle underveis og vi fikk kikke inn i flere av husene.

Så ble det en rast i Valdres igjen hvor vi nøt medbrakt mat og drikke. Selvfølgelig ble det også tatt gruppebilde. Etterpå var det byvandring. Vi var bl.a. innom OBOS-gården i Wessels gate 15. Det er en typisk bygård fra 1865 som er innredet med leiligheter som viser boligmiljøer fra forskjellige perioder og sosiale lag i gårdens levetid, 1896 – 1999. Vi var inne i den vakre Chrystie gården fra Brevik med overklassepreg, før turen gikk til Enerhaugen og arbeiderboligene der.

Etter fire timer med tur og omvisning var hundene slitne og andre var kaffetørste. Solkystens kakebord ble som vanlig dekket, denne gangen på parkeringsplassen. Det ble skålt i ”Champagne” for jubileet og kakene ble fortært, mens praten gikk livlig om OES, gamle hus og neste Solkystentreff.

Neste Solkystentreff finner sted på Bærums Verk 6. desember. Sett av dagen til en koselig jule-OES-tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts