Dark Light

En OES må børstes eller klippes

Det er ikke deilig for en hund å ha floker og helt grusomt er det å se de som går rundt med en hel filtmatte. Floker må børstes ut – ellers kan det fort gå som med stakkars Bella fra New Zealand som ikke hadde et godt liv – før den heldigvis ble reddet.

En Old English Sheepdog bør børstet minst en gang i uken. Det tar gjerne 3-4 timer med litt trening. Det er viktig å bruke børsten slik at man kommer helt inntil huden, børster man bare på toppen blir det som et filtteppe under og vondt for hunden. Fra valpen er liten er det viktig å lære den å bli børstet også i de vanskelige områdene som mellom forbein og bakbein, labber, lår, mage, rundt halsen og rundt ørene.

Skal man ikke på utstilling kan man også fjerne/dra ut underullen, slik at pelsen blir lettere å holde. Klarer man ikke å holde en Old English Sheepdog i pels er det best å få den barbert eller klippet. Men pelsen trenger også børsting selv om hunden er kortklippet. Det tar ca. 1 år før hunden igjen får full lengde på pelsen.

Heldigvis finnes det hjelp å få fra erfarne OES eiere. Ta gjerne kontakt med oppdrettere eller andre erfarne personer for å få hjelp og råd til børsting. 

Videosnuttene viser forvandlingen til Bella, en Old English Sheepdog, som har blitt ekstremt igjenfiltret. Heldigvis for Bella!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts