Dark Light

Valper til salgs

Her kan du lese om nyttige råd for deg som leter etter en Old English Sheepdog til salgs.

Det er lurt å melde seg inn i raseklubben, Norsk Old English Sheepdog Klubb, gjerne før du får valpen i hus. Da vil du motta 4 flotte medlemsblad med mye info om rasen skrevet andre OES eiere.

Solkysten er en turgruppe under Norsk Old English Sheepdog Klubb. Vi arrangerer turer og treff for rasen på Østlandet. Slike treff er en flott mulighet til å møte mange forskjellige Old English Sheepdogs, deres eiere og oppdrettere av rasen før man selv eventuelt kjøper en slik hund. Når du har kjøpt deg din første OES er dette en god arena til å få hjelp til pelsstell og andre problemer som dukker opp underveis.

Sett deg opp på valpeliste hos oppdrettere av Old English Sheepdog.

Kontakt oppdrettere

Det er lurt å kontakte flere oppdrettere og forhøre seg om når det ventes valper og om det er mulig å besøke hundene oppdretteren har hjemme, gjerne også hannhunden som skal brukes før valpene er født.

Old English Sheepdog valper til salgs er det ikke alltid like lett å få tak i, da det ikke fødes så mange kull i året i Skandinavia. Man må derfor være forberedt på å vente en stund på valp. Nedover i Europa er det mange Old English Sheepdog kenneler, skal man kjøpe derfra kan det være lurt å få anbefalt noen, slik at man unngår såkalte “puppyfarms”.

Old English Sheepdog pris

Old English Sheepdog pris varierer gjerne mellom 18 og 20 tusen. Sjekk også hva du får med i Old English Sheepdog prisen du betaler. Er valpen vaksinert, ID-merket, registrert i register samarbeidende med FCI, øyelyst, forsikret, har den pass?

Valpene skal ha fått flere ormekurer hos oppdretteren og de skal også leveres med en helseattest som ikke er eldre enn en uke gammel. Kjøpes valpen fra utlandet må man også sjekke rabies.

To Old English Sheepdog valper
Bli kjent med rasen før du kjøper en Old English Sheepdog valp.

Hva bør en sjekke?

Det er også viktig å sjekke nøye om oppdretter følger de anbefalte regler fra klubber, NKKs Etiske Retningslinjer for avl og oppdrett og FCI Internasjonale avlsregler, slik at man ikke får en overraskelse etterpå. Er foreldrene fri for HD og hvordan er statusen på søsken og eventuelt avkom? Er de øyelyst uten anmerkninger og kanskje testet for PCD, EIC og MDR1?

Er foreldredyrene sunde og friske både fysisk og mentalt, har noen av den avkom fra før? Sjekk også deres stamtavler, er foreldrene mere i slekt enn de bør være? Halvsøsken parringer eller tettere avl frarådes. Det er også verdt å merke seg at det i noen land er tillatt å avle på hunder med svak HD. Be om å få se alle papirene.

Lykke til i jakten på din Old English Sheepdog valp. Vi vil gjerne se dere på treff!

1 comment
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts